Sørg for at dine nye indvendige døre passer til din nye trappe

Trappe i moderne hjem
Sørg for at dine nye indvendige døre passer til din nye trappe
Henrik Andersen
-
12/12/2022
-

Skal du have en ny trappe? Så er det vigtigt, at din indretning går op i en højere enhed. Du bør derfor altid tænke over, hvilke elementer der er i din bolig på forhånd, før du beslutter dig for, hvilken trappe du skal have. På den måde kan du skabe symmetri i indretningen. Bliv klogere her.

Vælg trapper, som matcher boligens øvrige materialer

Det er vigtigt, at det er behageligt at opholde sig i dit hjem. Mennesker er visuelle væsener, og derfor er det væsentligt, at det hele går op i en højere enhed, så der bliver skabt en rød tråd i indretningen. Derfor er det en god idé at tage udgangspunkt i de eksisterende materialer i din bolig, når eksempelvis skal have en ny trappe.

Vælger du en trappe, som er i en markant anderledes stil end de indvendige døre, så vil du opleve, at der skabes en asymmetri i din indretning, og det kan være med til at sænke helhedsindtrykket, når både du og dine gæster opholder sig i boligen. Derfor er det altså ikke ligegyldigt, hvilken trappe du vælger.

Det er især vigtigt at være opmærksom på, hvis du beslutter dig for at opsætte din egen gør-det-selv-trappe. Her er det en god idé at være opmærksom på, at du skal vælge nogle materialer, som matcher de øvrige materialer i boligen, så de komplimenterer hinanden. Hvis du vælger træ, kan du male trappen i en farve, som matcher.

Få hjælp af en professionel, hvis du er i tvivl

Hvis du ikke føler, at du er typen, som har så godt styr på, hvordan man matcher materialer eller generelt indretter sin bolig, så kan det være en god idé at søge professionel hjælpe, når du skal have monteret en trappe. En professionel fagperson kan både hjælpe dig med at vælge det rigtige materiale, men også opsætte den for dig.

En trappe skal være monteret korrekt, så den er sikker at færdes på, og derfor er det ikke et projekt, som du skal give dig i kast med, medmindre du har godt styr på, hvad du foretager dig. Vælger du alligevel at opsætte den på egen hånd, så skal du være opmærksom på, at der er nogle regler, som du skal overholde.

Reglerne gælder eksempelvis for, hvor højt gelænderet skal være, ligesom der er forskellige forholdsregler, som du bør tage højde for, når du monterer trappen. Det kan være forbundet med stor risiko, hvis man færdes på en trappe, som ikke sidder forsvarligt fast, og derfor er det generelt en god idé at overlade arbejdet til professionelle.

Copyright 2023 - Pilanto Aps